Frequently Asked Questions

Hoe kan ik mijn naam wijzigen of e-mailadres wijzigen?

De beheerder van jouw omgeving kan jouw naam of e-mailadres voor je wijzigen. De beheerder kan via het beheerpaneel naar ‘organiseer gebruikers’. Hier kan de naam of het e-mail adres gewijzigd. Klik op de drie verticale punten naast de desbetreffende gebruiker en voer de nieuwe naam of het e-mail adres in.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Binnen de TruQu omgeving kun je rechtsboven klikken op je eigen naam. Hier kies je voor ‘instellingen’ en vervolgens voor het tabblad: wachtwoord. Hier heb je de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen.

Hoe log ik de eerste keer in?

De beheerder van jouw omgeving nodigt je uit via de omgeving. Vervolgens ontvang je een e-mail met een link om je account te activeren. Je stelt dan een wachtwoord in en je kunt gebruik maken van jouw TruQu account!

Ik heb een e-mail van TruQu ontvangen om mijn account te activeren, maar het lukt me niet om in te loggen. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat jouw uitnodiging is verlopen. Vraag de beheerder van jouw omgeving je opnieuw uit te nodigen via het gebruikersoverzicht. Hier kan op ‘heruitnodigen’ geklikt worden. Je ontvangt een nieuwe uitnodiging om je account te activeren.

Is het mogelijk om zelf te bepalen welke e-mails en notificaties ik ontvang?

Navigeer naar de instellingenpagina door rechtsboven in de tool op je eigen naam te klikken en vervolgens op ‘instellingen’. Ga door naar ‘notificaties’ en beheer per categorie welke meldingen je ontvangt.

Hoe download ik mijn data?

Om al jouw data in één keer te downloaden kun je kiezen voor het downloaden van een JSON-file. Voor een mooiere weergave kun je de acties in TruQu apart downloaden, of een reflectieverslag schrijven en alle acties inladen binnen het verslag. Deze methode geeft een korte weergave van jouw acties in een bestand weer. Download het data extractie document voor de precieze knoppen en de verschillende handelingen.

Waarom ontvang ik de feedback niet die ik via mijn feedback link heb gekregen?

Wanneer je data via een feedback link of QR-code ontvangt moet de gever een bevestiging geven via zijn eigen e-mail. Het kan zijn dat dit nog niet voldaan is.

Waarom kan ik template X niet koppelen aan mijn QR-code?

De beheerder van jouw omgeving heeft per functionaliteit in TruQu een aantal templates klaargezet. Vraag aan de beheerder van jouw omgeving of de door jouw gewenste template alsnog klaargezet kan worden.

Hoe verwijder ik mijn data?

Wanneer de omgeving waarin jij jouw account hebt verwijderd wordt, wordt jouw data ook automatisch verwijderd. Als je data wilt verwijderen zonder dat de gehele omgeving verwijderd wordt, kun je op de drie punten in het scherm van een feedback actie klikken en voor verwijderen kiezen. Zo kun je per actie jouw data uit de omgeving verwijderen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Vraag aan de beheerder van jouw omgeving om je account te verwijderen, door naar het beheerpaneel te navigeren, op ‘organiseer gebruikers’ te klikken en jouw naam te selecteren. Scroll dan naar beneden en kies ‘verwijder’.

Kan ik feedback spontaan geven aan iemand die geen TruQu-account heeft?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Om iemand feedback te geven via de tool zal de ontvanger een TruQu-account nodig hebben. Wel kunnen anderen zonder account feedback aan jou geven. Dit kan door het invullen van externe e-mailadressen voor feedback- en reflectie verzoeken, of via het delen van jouw persoonlijke feedback link of QR-code.

Hoe kan ik een feedback verzoek terugtrekken?

Via jouw feedback overzicht kun je navigeren naar jouw verzoeken die nog op antwoord wachten. Klik hier op het prullenbakje om het verzoek te annuleren.

Hoe kan ik feedback vragen zonder een vragenlijst te gebruiken?

Dat kan via de mogelijkheid om jouw eigen vragen te stellen. De optie vind je binnen de feedback module na het invoeren van de ontvanger van het feedback verzoek.

Waar vind ik het berichtje terug dat ik meestuurde met mijn feedback verzoek?

Dit bericht is terug te vinden in de e-mailbox van de ontvanger van het feedback verzoek. In jouw TruQu omgeving staat het bericht niet opgeslagen.

Ik wil een compliment geven aan een collega, maar ik vind haar account niet tussen de opties voor ontvangers. Hoe geef ik haar een compliment?

Weet je zeker dat ze een TruQu-account heeft? Om complimenten te ontvangen dien je namelijk een account te hebben, complimenten kunnen helaas niet extern gegeven worden. Typ de naam in die je zoekt en klik.

Ik heb een compliment gegeven, maar het compliment wordt niet zichtbaar op de complimentenmuur. Hoe komt dat?

Wanneer je een compliment ontvangt, krijg je de keuze om deze te delen met de hele omgeving, of om het compliment voor jezelf te houden. Wanneer men ervoor kiest om het compliment te delen verschijnt het op de complimentenmuur.

Kan ik het compliment dat ik heb ontvangen delen met een specifieke collega?

Wanneer je een compliment ontvangt, kun je dit delen met de hele organisatie of het compliment voor jezelf houden. Het is dus niet mogelijk om het compliment met specifieke gebruikers te delen.

Hoe voeg ik mijn doelen en feedback toe aan mijn reflectieverslag?

Door de tijdsperiode aan te geven waar je over reflecteert worden de acties tijdens deze periode weergegeven bij het verslag. Je kunt acties uit het verslag verwijderen wanneer je ze niet wilt toevoegen.

Hoe zorg ik dat anderen reflecteren over mij zonder dat ze eerst mijn eigen antwoorden zien?

Je kunt jouw verslag delen voordat je zelf de antwoorden hebt ingevuld. Bedenk een titel voor je reflectie, selecteer de tijdsperiode waar je over reflecteert, kies welke acties je bij het verslag voegt, kies het template, maar vul ‘m niet in. Kies verslag opslaan, en voeg de anderen toe aan jouw reflectie. Vul je eigen antwoorden pas in wanneer de rest heeft gereageerd op jouw verzoek.

Onder welke voorwaarden worden acties toegevoegd aan mijn reflectie?

Wanneer feedback verkregen is binnen de aangegeven periode worden ze toegevoegd aan jouw reflectieverslag. Ook complimenten worden toegevoegd. Doelen worden toegevoegd wanneer de periode tussen het maken en het voltooien overlapt met de periode waarover je reflecteert.

Waarom kan mijn collega niet meer reflecteren op mijn reflectieverslag?

Zeer waarschijnlijk heb je jouw reflectie voltooid voordat jouw collega heeft kunnen reageren op het reflectie verzoek. Let op dat je jouw verslag niet voltooid voordat je alle input verzameld hebt.

Waarom heb ik geen toegang tot template X?

Wanneer je geen enkele template kunt kiezen kan het zijn dat je niet in een team staat ingedeeld. Neem contact op met de beheerder van jouw omgeving en zorg dat je wordt toegevoegd aan een van de teams. Wanneer specifieke templates ontbreken uit de selectie waarvan jij kunt kiezen, kan het zijn dat er binnen jouw omgeving per team specifieke templates zijn toegewezen. Neem contact op met de beheerder van jouw omgeving en zorg dat het specifieke template waar je naar opzoek bent wordt toegevoegd aan jouw team.

Kan Ik feedback wijzigen wanneer ik bijvoorbeeld een spelfout heb gemaakt?

Helaas is het niet mogelijk om verzonden feedback of verzoeken naderhand te wijzigen.

Kan ik, als beheerder, een vragenlijst analyseren die door diverse professionals is uitgestuurd en ingevuld?

Dit is mogelijk via de functie ‘template analyse’. Je kunt hier templates analyseren met gesloten antwoordopties (sliders, ratings en multiple choice). Open antwoorden zijn niet terug te zien binnen de analyse. Ook kun je pas analyseren wanneer het template ten minste 10 keer gebruikt is. Zo is het lastiger te achterhalen wie wat heeft ingevuld en blijft het template anoniem, terwijl de antwoorden toch geanalyseerd kunnen worden voor het verkrijgen van inzichten en het maken van data gedreven keuzes. Wil je de antwoorden wel kunnen herleiden naar specifieke gebruikers en de antwoorden op open vragen inzien? Maak dan een ‘openbaar template’, die bedoeld is voor transparant gebruik.

Kan ik, als coach of beheerder, een overzicht krijgen van de acties per gebruiker?

Via het beheerpaneel kun je navigeren naar ‘activiteit’. Hier vind je een overzicht van het gebruik van de hele omgeving, per team of per gebruiker. Kies voor ‘gebruikers activiteit’ en selecteer de gebruiker waarvan je een overzicht wilt. Hier zie je de acties van de gebruiker die met jou gedeeld zijn. Ook kun je hier toegang vragen tot ongedeelde acties.

Waar vind ik een overzicht van mijn eigen acties en de acties die met mij gedeeld zijn?

Binnen elke module is er een overzicht te zien van jouw eigen acties en de acties die anderen met je gedeeld hebben. Navigeer naar de module door bovenin het scherm op doelen, feedback of reflectieverslag te klikken. De overzichten die tevoorschijn komen maken het makkelijk om te navigeren naar de verschillende acties binnen jouw TruQu-omgeving.

Ik heb acties uitgevoerd maar ze worden niet afgevinkt van mijn to-do lijst op mijn dashboard. Hoe kan dat?

Per actie kan een verschillende cyclus ingesteld worden. Het kan dus zo zijn dat er al een nieuwe cyclus is ingesteld voor de actie, zonder dat er een volledig nieuwe cyclus is ingegaan.

Hoe kan ik de antwoorden inzien van openbare templates?

Via de ‘template analyse’ functie onder het beheerpaneel kun je de antwoorden op een template downloaden. Wanneer het template openbaar is, geeft de data ook weer wie de antwoorden gegeven heeft. Ook zijn de antwoorden op open vragen in te zien.

Hoe kan ik feedback aan mijn doel koppelen?

Wanneer je een feedback verzoek verstuurd, kun je aangeven dat de feedback bij jouw doel hoort. Het is de laatste stap bij het opstellen van een verzoek. Schuif de schuiver naar rechts, en selecteer het doel dat je wilt koppelen. Geef vervolgens met het slotje aan of het doel ook zichtbaar is voor de ontvanger van het verzoek. Wanneer je de feedback ontvangt kun je het terugvinden op de tijdlijn van jouw doel.

Hoe kan ik een gepubliceerd template wijzigen?

Helaas is het niet mogelijk om een gepubliceerd template te wijzigen. Dit is omdat wanneer het template al eens gebruikt is, het verslag van de gebruiker wellicht niet meer klopt. De antwoorden en de vragen zouden dan bijvoorbeeld niet meer bij elkaar passen. Wanneer je een template wilt wijzigen is het het makkelijkste om het template te dupliceren via het dupliceer icoon in het template overzicht, de wijzigingen aan te brengen en het nieuwe template te publiceren. Vervolgens kun je het oude template naar het archief verplaatsen door op het template te klikken en helemaal naar beneden te scrollen. Klik hier op ‘archiveer’.

Hoe verwijder ik een template?

Het is niet mogelijk om een template te verwijderen. Dit is uit voorzorg, zodat je nooit data kunt verliezen wanneer je een template verwijdert. Dit zou bijvoorbeeld betekenen dat iemand zijn reflectie verloren gaat, wanneer het template dat ervoor gebruikt is wordt verwijderd. Wel is het mogelijk om templates naar het archief te plaatsen. Zo houd je het overzicht alsnog opgeruimd en behoudt iedereen zijn data.

Hoe verwijder ik een team?

Stuur een e-mail naar customerservice@truqu.com en vermeld de teams die je graag wilt verwijderen. Let op dat de gebruikers die in het team zitten wel ook in een ander team geplaatst worden. Wanneer een gebruiker niet in een team zit kan niet van alle functionaliteiten binnen de tool gebruikt gemaakt worden.

Wie is de Feedback Coach en waarom staat ze in mijn omgeving als gebruiker?

De feedback coach is een account waarmee wij ondersteuning kunnen bieden in jouw omgeving. Zo kunnen we meekijken bij problemen of helpen bij bepaalde instellingen. De Feedback Coach heeft geen inzicht in data en je betaalt niet voor dit account.

Hoe kan ik meerdere gebruikers in één keer toevoegen?

Je kunt een bulk import organiseren door de gebruikers in een CSV-bestand up te loaden waarin je naam, e-mail, taal, team en rol toewijst op deze volgorde. Geef het bestand geen header en zet elke gebruiker erin per rol. Wanneer een gebruiker meer dan één rol heeft staat die gebruiker dan ook meer dan één maal in het bestand.

Voor wie geldt de ontwikkelcyclus?

De cyclus die ingesteld wordt, geldt voor de gehele omgeving. Iedereen binnen de omgeving zal volgens hetzelfde ritme notificaties ontvangen en geactiveerd worden tot gebruik.

Hoe pas ik de rol van een gebruiker aan?

Navigeer naar ‘organiseer gebruikers’ via het beheerpaneel en klik op de drie verticale punten naar de naam van de gebruiker. Hier kies je voor ‘wijzigen’. In het volgende scherm is het mogelijk om rollen toe te schrijven en af te nemen.

Kunnen er meerdere beheerders en/of team coaches zijn?

Ja! Er zit geen limiet aan het aantal beheerders of team coaches binnen een omgeving.

Wat is het verschil tussen een beheerder en een team coach?

Team coaches zien de mate van activiteit van de teams waar ze coach van zijn, beheerders zien dit van alle gebruikers in de omgeving. Ook is het mogelijk voor beheerders om ontwikkelcycli in te stellen, templates te maken, activatieberichten te sturen via de tool, gebruikers toe te voegen en rollen te wijzigen, en kunnen ze nieuwe teams opstellen. Coaches kunnen teams wel wijzigen maar niet zelf nieuwe teams maken.

Wat is het verschil tussen een professional en een team coach?

In basis is iedereen professional en werkt iedereen aan zijn of haar ontwikkeling. Je ontvangt extra functionaliteiten als coach. Een coach heeft een monitorende rol en kan statistieken over het gebruik binnen haar team zien. Hiermee kunnen professionals herinnerd worden aan gebruik van de tool en kunnen coaches verdere ondersteuning bieden. Ook kunnen coaches teams wijzigen.

Hoe kom ik er achter wie de beheerders en/of team coaches zijn in mijn omgeving?

Wanneer je de beheerder rol hebt kun je via het beheerpaneel naar de organisatie van gebruikers en teams navigeren. Via ‘organiseer gebruikers’ kun je per gebruiker op de drie verticale punten klikken en vervolgens op ‘wijzigen’. Hier zie je de toegeschreven rollen en kun je ze eventueel wijzigen. Wanneer je de coachrol of beheerdersrol hebt kun je via ‘organiseer teams’ per team zien wie de teamcoaches zijn. Klik op het pennetje om te wijzigen en scroll naar beneden voor het overzicht. Een professional heeft geen inzicht in welke rollen andere gebruikers hebben binnen de omgeving.