Frequently Asked Questions

Hoe kan ik mijn naam wijzigen?

Dit kan door de beheerder worden gedaan of een supportmedewerker van TruQu.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

In je TruQu omgeving kun je rechtsboven naar je eigen profiel. Als je daar op ‘instellingen’ klikt, kies je vervolgens voor het tabblad: wachtwoord. Hier heb je de mogelijkheid je wachtwoord te wijzigen.

Hoe kan ik inloggen?

De beheerder nodigt je uit vanuit de omgeving. Jij ontvangt een mail met hierin een link waarmee je jouw account kunt activeren. 

Ik heb een e-mail van TruQu ontvangen, maar het lukt mij niet om in te loggen, wat moet ik doen?

Het kan zo zijn dat de link is verlopen. Vraag jouw beheerder of een supportmedewerker van TruQu om hulp!

Ik wil graag inloggen met TruQu, maar ik krijg een foutmelding, wat nu?

Het kan zo zijn dat de link is verlopen. Vraag jouw beheerder of een supportmedewerker van TruQu om hulp.

Kan ik zelf bepalen welke e-mails (reminders) ik ontvang?

In je TruQu omgeving kun je rechtsboven naar je profiel gaan. Door hier vervolgens te kiezen voor ‘instellingen’ en hier naar het tabblad ‘Email notificaties’ te gaan, heb je de mogelijkheid je e-mailmeldingen zelf te beheren per categorie.

Kan ik feedback geven aan iemand die geen TruQu account heeft?

Nee dit is helaas niet mogelijk, spontaan feedback geven kan alleen aan collega’s die ook een TruQu account hebben binnen dezelfde omgeving. Wel kun je je persoonlijke feedback link gebruiken om mensen zonder een TruQu account jou feedback te laten geven. Op deze manier kun je zelf ook zonder TruQu account aan iemand met een persoonlijke feedback link feedback geven.

Kan ik een feedback verzoek terugtrekken?

Vanuit je feedback overzicht kun je een verzoek annuleren. Je ziet ook wanneer het verzoek verloopt.

Bij het invoeren van e-mailadressen bij het vragen van feedback, krijg ik de melding dat adressen incorrect zijn.

Bij het invoeren van de e-mailadressen mogen er geen scheidingstekens worden gebruikt. Je kunt wel e-mailadressen kopiëren vanuit excel en deze invoegen in TruQu. Controleer daarnaast goed of alle e-mailadressen kloppen. Indien dit beide niet het geval is, kun je contact opnemen met een supportmedewerker van TruQu.

Kan ik ook feedback vragen zonder een vragenlijst te gebruiken?

Zeker! Je kunt ook gebruik maken van een eigen enkele vraag.

Ik wil een compliment geven aan een collega, maar hij vindt zijn/haar e-mailadres niet, wat nu?

Weet je zeker dat deze collega een TruQu account heeft? Indien deze collega geen TruQu account heeft, is dit helaas niet mogelijk. Complimenten geven kan alleen aan collega’s die ook een TruQu account hebben binnen dezelfde omgeving. Nog steeds problemen? Check het e-mailadres dan nogmaals of neem contact op met de supportmedewerker van TruQu.

Is het mogelijk om een compliment te geven aan iemand die geen TruQu account heeft?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Complimenten geven kan alleen aan collega’s die ook een TruQu account hebben binnen dezelfde omgeving.

Als ik mijn compliment deel met mijn team, wordt deze dan zichtbaar op de complimentenmuur?

Als je een compliment deelt, wordt deze altijd zichtbaar voor iedereen binnen de TruQu omgeving. Het compliment komt dan op de complimentenmuur.

Waar kan ik een overview vinden van de feedback die met me gedeeld is?

Dit kan je vinden in je feedback overzicht onder ‘gedeeld met jou’.

Kan ik als beheerder een vragenlijst analyseren die door diverse andere professionals is uitgestuurd t.b.v. feedback?

Een vragenlijst analyseren die door professionals is uitgestuurd kan alleen worden geanalyseerd op basis van ratings (denk hierbij aan sterratings, sliders en meerkeuze vragen). Open antwoorden zijn niet zichtbaar. Daarnaast zijn deze analysemogelijkheden pas beschikbaar vanaf in totaal 10 ingevulde vragenlijsten. Dit alles is ter bescherming van de professional.

Is het mogelijk om als beheerder de inzichten te delen?

Onder beheer > inzicht, is een overzicht te zien van het totale gebruik per persoon. Hier is echter nog geen aparte print- of deel functie voor. Deze data kun je ook niet exporteren.

Waar vind ik mijn gegeven/ontvangen feedback terug?

Alle ontvangen en gegeven feedback is terug te vinden in je feedback overzicht.

Kan ik de persoonlijke boodschap die ik heb toegevoegd bij het uitvragen van feedback met behulp van een vragenlijst ergens terugvinden?

Helaas is deze boodschap niet in jouw overzicht terug te vinden. De ontvanger van jouw verzoek ontvangt deze alleen in zijn/haar mail.

Hoe kan ik de titel van een vragenlijst die online staat wijzigen?

Helaas is het niet mogelijk om vragenlijsten die online staan nog te wijzigen. Wat je het beste kan doen, is de vragenlijst dupliceren. Dan kopieer je als het ware de vragenlijst en komt er dezelfde titel te staan, vervolgd met ‘copy’. Op deze manier kun je de naam wijzigen. De oude vragenlijst kan je dan archiveren.

Hoe maak ik een vragenlijst?

Een vragenlijst kan gemaakt worden door de beheerder. Heb je vragen die je veel stelt, maar niet voorkomen in een vragenlijst? Vraag dan jouw beheerder om de gewenste vragenlijst in het systeem te zetten. Op onze backlog is het wel genoteerd om een concept op te stellen met meerdere vragen en deze op te slaan.

Hoe kan ik een vragenlijst verwijderen?

Een vragenlijst kan je uit de online omgeving halen door hem te archiveren. Het definitief verwijderen van de vragenlijst is helaas geen mogelijkheid. Dit zouden wij wel voor jullie kunnen doen. Dus, mocht dit echt nodig zijn, kun je dit altijd bij ons aangeven!

Ik probeer iemand toe te voegen aan een team, maar krijg de melding dat het e-mailadres al in gebruik is, hoe los ik dit op?

Weet je zeker dat dit e-mailadres nog niet gebruikt is? Dit kan je terugvinden onder beheer > gebruikers. Indien het e-mailadres al in gebruik is en de betreffende persoon al uitgenodigd is, kan je hem/haar opnieuw een uitnodiging sturen door op ‘heruitnodigen’ te klikken.

Hoe kan ik iemand voor de tweede keer uitnodigen?

Je kan hem/haar opnieuw een uitnodiging sturen door op ‘heruitnodigen’ te klikken. Dit vindt je terug onder beheer > gebruikers.

Feedback Coach staat bij ons als gebruiker. Betalen wij hier ook voor?

Nee, de gebruiker ‘Feedback Coach’ is benodigd om te helpen en mee te kijken bij bepaalde issues. Jullie betalen hier niet voor.

Hoe kan ik een team verwijderen?

Het verwijderen van een team kan voor nu alleen nog door een medewerker van TruQu worden gedaan. Wil je graag een team verwijderen? Neem dan contact op met support@truqu.com.

Hoe maak ik een team?

Een team kan alleen door beheerders gemaakt worden. Dit kan onder beheer > teams.

Hoe kan ik meerdere gebruikers tegelijk toevoegen?

Dit kan door middel van een CSV bestand. Klik hier om te zien hoe dit werkt.

Kunnen er meerdere beheerders zijn?

Meerdere beheerders is zeker een mogelijkheid! Je kan zo veel beheerders toevoegen als je zelf wil. Dit kan onder beheer > gebruikers > voeg een gebruiker toe en maak hem/haar vervolgens beheerder. Om de eigen omgeving overzichtelijk te houden, raden we aan het aantal beheerders beperkt te houden.

Wat is het verschil tussen een Beheerder en Team Coach?

Het verschil tussen een beheerder en team coach is dat een beheerder data overzichten heeft van de gehele organisatie en vragenlijsten en teams kan maken. Een team coach heeft alleen een overzicht van zijn/haar team en kan geen vragenlijsten maken. De team coach kan teams wijzigen, maar niet toevoegen.

Wat is het verschil tussen een Team Coach en Professional?

De team coach kan groepen beheren. Eenmaal toegewezen aan een groep, kan de team coach aan deze groep gebruikers toevoegen. Ook zien de team coaches statistieken van de groep.

De professional kan feedback vragen over zijn eigen prestaties en feedback geven aan collega’s. Deze rol wordt meestal gebruikt voor de werknemers binnen een organisatie. Het is aan te raden om beheerders en team coaches ook de rol van professional te geven zodat ook zij feedback over zichzelf kunnen vragen.

Wat levert TruQu ons op?

Klanten van TruQu ervaren dat TruQu ervoor zorgt dat mensen zich ontwikkelen en teams beter presteren. De feedback technologie levert betere gesprekken op en het stimuleert continue ontwikkeling bij collega’s. Daarnaast draagt TruQu bij aan het inzien en het behouden van talent. Collega’s komen niet meer voor verrassingen te staan en krijgen direct inzicht in waar zij goed in zijn en waar zij nog verder in kunnen ontwikkelen.

Is TruQu te integreren met andere tools?

TruQu is onder andere te koppelen met AFAS, Google en ADFS (Microsoft). We adviseren dit te doen, omdat het gebruikersbeheer dan synchroon loopt met deze technologieën.

Wat betekent TruQu voor mij tijdens de samenwerking?

Wij staan altijd klaar om te helpen. Zowel telefonisch, via de mail, via de chat of voor een kop koffie bij ons op kantoor. Wij nemen sowieso elke maand contact op met al onze klanten met de beste tips en om de laatste ontwikkelingen door te spreken. Daarnaast organiseert TruQu diverse evenementen om onze klanten met elkaar in contact te brengen om te kunnen sparren over dit thema.

Kan ik online meer hulp krijgen?

Je kunt antwoord op bijna al je vragen vinden op onze helppagina. Daarnaast kun je met je vragen altijd terecht bij support@truqu.com, of stuur een berichtje in onze Livechat!