Hoe analyseer ik een template?

Als coach of als beheerder binnen TruQu kun je de gesloten vragen binnen templates analyseren.

Klik op ‘beheer’ of op ‘analyseren’  in het menu bovenin de tool. Of er beheer of analyseren staat ligt aan de rol die je binnen TruQu hebt. Selecteer vervolgens ‘template analyse’ onder het kopje ‘data’.

Selecteer het template waarvan je een analyse wilt maken. Let op! Je kunt een template alleen analyseren indien deze minimaal 10 keer is ingevuld. Scroll na het openen van het template naar beneden en kies voor ‘DOWNLOAD CSV’ of ‘DOWNLOAD EXCEL’. Wanneer deze optie er niet staat is het template nog niet minimaal 10 keer ingevuld.

Open het bestand met het gewenste bewerkingsprogramma. Vervolgens kun je de data analyseren. Bereken bijvoorbeeld de gemiddelde waardes of sommeer de getallen.

Het berekenen van gemiddeldes of het sommeren van getallen gaat als volgt:

Selecteer de datarij die je wilt gebruiken voor de berekening. Om meerdere cellen te selecteren kies je de bovenste cel, druk je shift in, en selecteer je vervolgens de onderste cel van de rij die je wilt meenemen in de berekening. Vervolgens selecteer  je SUM of AVERAGE in het bovenstaande menu. Hierbij sommeert SUM de getallen, en berekent AVERAGE het gemiddelde.

Let goed op dat de juiste waarden zijn ingevuld in de formule (bijvoorbeeld: H3-H15) en druk op enter.