Hoe voeg ik een performance cyclus toe?

Beschikbaar voor: beheerders

Het instellen van een performance cyclus in 8 simpele stappen

1. Klik op performance cyclus binnen het beheerpaneel
  2. Klik op maak nieuwe cyclus en vervolgens op aan de slag
  3. Geef de cyclus een naam
  4. Kies voor een standaard cyclus of kies ervoor om zelf een cyclus te ontwerpen
  5. Controleer of kies het aantal acties en de periode waarin ze uitgevoerd dienen te worden
  6. Stel de begindatum van de cyclus in
  7. Maak een beschrijving van de cyclus
  8. Sla de cyclus op onder concepten of publiceer direct

Tada!

Het instellen van een cyclus

Om een cyclus in te stellen, navigeer je via het beheerpaneel naar de organisatie van de performance cyclus. De actieve cyclus wordt direct weergegeven. Hiernaast worden, net zoals bij de template module, de cycli geordend onder ‘gepubliceerd’, ‘concepten’ en ‘gearchiveerd’.

Wanneer je een cyclus wilt gaan maken kies dan rechtsboven in het performance cyclus overzicht voor ‘maak nieuwe cyclus’, en klik op ‘aan de slag’. Vervolgens geef je de cyclus die je maakt een naam. Je kunt gewoon voor ‘Performance Cyclus’ kiezen, maar soms hebben organisaties een voorkeur voor een naam zoals ‘Mijn Ontwikkelplan’ of ‘De cyclus van X’. Kies wat het beste bij jouw organisatie past!

Vervolgens ga je onder ‘Kies een performance cyclus’ aangeven wat de minimale acties worden voor het ritme waarin men gaat werken. Kies voor een van de voorgestelde cycli, of stel je eigen cyclus op onder ‘Ontwerp het zelf’. Hier geef je aan aan hoeveel doelen gebruikers zullen werken, hoeveel feedback ze zullen ontvangen en hoe vaak gebruikers zullen reflecteren per periode. Ook geef je aan wat een periode is binnen de cyclus. Je hebt hier de keuze uit een maand, een kwartaal of een half jaar.

In het volgende scherm geef je aan wanneer de cyclus begint. Deze begint altijd op de eerste van een maand en de datum is altijd in de toekomst. Wanneer je de startdatum graag in het verleden hebt, omdat het bijvoorbeeld beter aansluit bij de gesprekscyclus van jouw organisatie wanneer de cyclus van juli t/m december loopt en het net geen juli meer is wanneer je de cyclus instelt, neem dan even contact met ons op! We regelen dit voor je.

In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om een persoonlijk bericht toe te voegen aan de aankondiging van de cyclus, die naar de gebruikers van de omgeving gestuurd wordt. Na het personaliseren van het bericht en het doorklikken naar het volgende scherm heb je de mogelijkheid om de cycle op te slaan als concept of om te publiceren.

Wanneer de performance cyclus gepubliceerd wordt, worden alle gebruikers gemaild en op de hoogte gesteld. Wanneer je kiest voor opslaan als concept is de cycle terug te vinden onder ‘concepten’ en kan deze later gepubliceerd worden. De omschrijving van een gepubliceerde cyclus kan worden gewijzigd via het actieve cyclus tabblad, waar je rechtsboven op de drie puntjes klikt. Dit is ook waar je de cyclus eventueel zou kunnen archiveren, mochten de acties niet meer voldoen aan jouw wensen. Nadat een cyclus gepubliceerd is, is het niet mogelijk om het aantal acties en de periodes aan te passen. Je zult de cyclus moeten archiveren en een nieuwe cyclus moeten instellen wanneer je de cyclus wilt wijzigen. Check de cyclus goed voordat je ‘m publiceert!