Zoek door de kennisbank

Hoe vraag je feedback?

Dat je met TruQu makkelijk feedback kunt vragen en geven, is een ding dat zeker is. Maar, hoe vraag je de juiste feedback? Er zijn drie punten die wij aanraden aan te houden wanneer je feedback vraagt: wanneer, waarover en wie.

 

Wanneer?

Kies een logisch moment uit voor het vragen van feedback. Wanneer je feedback vraagt na een activiteit of standaard na een bepaalde periode, kunnen mensen zich hier op voorbereiden en hierdoor nuttige feedback geven. Zodra je een presentatie hebt gegeven, kun je TruQu gebruiken om te vragen hoe het is gegaan.

 

Waarover?

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk aan te geven waar jij feedback over wilt ontvangen. Dit vergroot de kans op nuttige feedback. Laten we het vorige voorbeeld nog een keer gebruiken: de presentatie. Je hebt zojuist een presentatie gegeven over de sales cijfers van het afgelopen kwartaal. Je vond het zelf goed gaan, maar je bent nog onzeker over je presentatie vaardigheden. Was het doel duidelijk voor iedereen en heb je rustig gesproken?

Binnen TruQu heb je de optie om een vragenlijst of een enkele vraag te gebruiken voor het vragen van feedback. Hieronder een voorbeeld voor beide opties:

 

Enkele vraag: Wat vond je van mijn presentatie vaardigheden? Was ik duidelijk genoeg?
Vragenlijst: Presentatie vaardigheden & duidelijkheid.

 

Bij de vragenlijst is het belangrijk om de juiste template uit te zoeken die past bij het onderwerp en de feedback die jij wilt ontvangen.

 

Wie?

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om te bepalen aan wie je feedback vraagt. Deze keuze ligt geheel bij jou, maar wij raden wel aan om feedback te vragen aan mensen die ook kritisch kijken naar jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Vraag feedback aan mensen met wie jij nauw hebt samen gewerkt en waarvan jij weet dat zij eerlijk zullen antwoorden op jouw feedbackvraag.

De feedback die je ontvangt is alleen zichtbaar voor jou, tenzij je het deelt met anderen. Laat dit je dus niet tegenhouden om feedback te vragen aan kritische mensen.

 

Benieuwd naar welke vragen je stelt in bepaalde situaties? Bekijk dit document om je te helpen.

Geen oplossing kunnen vinden?

Ons support team staat altijd voor je klaar